Haber Detayı
24 Temmuz 2018 - Salı 17:09 Bu haber 932 kez okundu
 
Niğde'de Türkiye'nin İlk Mor Patatesi Üretildi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde Türkiye'nin ilk mor patatesi başarı ile üretildi. Pembe ve kırmızı patatesin üretimi için de çalışmalar devam ediyor.
BİTKİSEL ÜRETİM Haberi


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ndeki bilim insanları, Türkiye’nin ilk mor renkli patatesini üretmeyi başardılar. Ürettikleri mor patates ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tescillendiğini, kırmızı ve pembe patates üretimi için de çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Üretim izninin bizzat bakanlık tarafından verildiğini dile getiren Çalışkan, ‘’Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi olarak patates ıslahı konusunda çok yoğun ve kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Özel sektörle birlikte geliştirdiğimiz mor etli çeşidimizin başvurusunu, geçen yıl tescil amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığına yaptık ve ilk değerlendirme sonucunda da çeşidimize bakanlık tarafından üretim izni verildi.’’ derken, mor patatesin tadı hakkında da şu şekilde konuştu:

 ‘’Lezzet farkı var biraz tabi ama damak tadıyla da alakalı. Ama patatesten çok farklı bir tat yok açıkçası. Yine patates tadı var ama aromada renkten kaynaklanan bir farklılaşma var. Fakat mor kesinlikle rahatsız edici bir renk değil. Zaten bunun tüketimi de kullanımı da dünyada gittikçe yaygınlaşmakta. Sağlık açısından çok daha sağlıklı bir patates çeşidi.’’

Kaynak: Editör: Tarım Türk Dergisi
 
Etiketler: Niğde'de, Türkiye'nin, İlk, Mor, Patatesi, Üretildi,
Haber Videosu
Yorumlar
Sayfalar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

istanbul escort bayan escort